Kvinnor Höjd

Bianca Salming, Turebergs FK, från Finnkampen 2021

Att Bianca Salming aviserat start på söndag är kul av många anledningar. Bianca har starka lokala kopplingar eftersom hon är född och uppväxt i Vaxholm, tränandes på Tibblevallen och tävlandes för Täby IS som ungdom, och sen många år representerandes Sollentunaklubben Turebergs FK. En tjej som har nära till känslor och som sprider energi runtomkring sig, och som kan förvänta sig brett stöd när hon nu återvänder till sin gamla hemmaplan! Dit kommer hon efter att nyligen ha bestämt sig för att fokusera mer på höjdhoppet, i alla fall för nu. Med det färska årsbästat på 1.84 går hon in som tävlingen som stor favorit och frågan är närmast om vi kan få se henne ta över som sverigeetta i grenen. För det krävs att hon hoppar högre än de 1.85 som Ellen Ekholm hittills gjort i år.

Räkna med att hon är taggad att få visa norrortspubliken vad hon går för, och det är alltid sevärt att se Bianca på friidrottbanan!

Men det är långt ifrån bara Bianca som det ska bli spännande att se på söndag. Vi har samlat ett brett startfält med många tjejer med personbästa över 1.70. Med norrortsögon ska man hålla ett extra öga på Biancas klubbkompis Alvah Lind, 18-åringen som gått framåt mycket i år och hoppat hela 1.77. Spännande blir det också att se jämngamla Lina Bjerkestam från Huddinge AIS, som hoppat bara centimetern lägre.

Tävlingen startar kl. 16:20 och tjejerna hoppar parallellt med killarna. Är man på plats redan vid 14-tiden på förtävlingarna så har man dessutom chansen att se några unga lovande tjejer från Åkersberga och Täby som fått plats i B-poolen.

Startlista

Bianca Salming -98, Turebergs FK, PB 1.92, SB 1.84

Alvah Lind -05, Turebergs FK, PB & SB 1.77

Lina Bjerkestam -05, Huddinge AIS, PB 1.76, SB 1.71

Linda Skantze -95, IFK Lidingö, PB 1.76, SB 1.66

Kajsa Engblom -01, Huddinge AIS, PB 1.76, SB 1.64

Ebba Hedberg -03, Kvarnsvedens GoIF, PB 1.70, SB 1.68