Män, Höjd

Melwin Lycke Holm, Kils AIK, höjd

En sen anmälan i herrarnas höjd har skruvat upp temperaturen rejält inför söndagens tävlingar! Melwin Lycke Holm har aviserat sitt deltagande och det betyder att vi kommer få en riktig drömduell på Tibblevallen när Sveriges två i särklass bästa höjdhoppare möts.

Hemmahopparen Fabian Delryd är uppväxt i Ella Park, bor i Näsbydal och har tillbringat stora delar av sin uppväxt på Tibblevallen. Där har han också presterat sitt livs två högsta höjdhopp. Personbästat 2.33 från 2018 som då placerade honom som tvåa i världen. Nästperset 2.30 från 2021 där han också hade goda försök på 2.34, vilket hade ribban legat kvar hade tagit honom till OS i Tokyo. Fabian har sen dess brottats med skador men har nu visat att han är riktigt på G igen, efter att ha vunnit en gala i Grekland för en och en halv vecka sen med ett hopp över 2.18. Med ytterligare ett par hoppass i kroppen blir det nu spännande att se vad han kan göra på sin favoritbana.

Det svenska årsbästat delar Fabian dock med Melwin Lycke Holm, som vid Nordiska mästerskapen den gångna helgen flög över det tangerade perset 2.18. Melwin, född 2004 (!), en jättetalang från Kils AIK som visat flera gånger att han inte bara kan hoppa fantastiskt fint tekniskt, utan också att han är vass i tävlingssituationer man-mot-man.

SM-guldet har pendlat mellan dessa båda herrar de senaste åren och senast inomhus var det Melwin som drog det längsta strået. Till Tibblevallen kommer de båda med goda formbesked i ryggen och någonstans i horisonten hägrar en plats på Lag-EM, en tävling med viktiga rankingpoäng för den som vill ta sig till internationella mästerskap och bara en svensk tas ut. Så det går inte att komma ifrån att det är betydelsefullt vem som drar det längsta strået när de båda möts man-mot-man i tävlingssammanhang. Därför känns det extra kittlande att Melwin väljer att komma till Fabians hemmaplan och utmana hemmafavoriten – snacka om tuff inställning!

Men framförallt ser vi fram emot fin höjdhoppning av bägge killarna och som publik hade det ju knappast kunna komma ett bättre besked inför söndagens tävlingar!

Startlista, herrar höjd

Fabian Delryd -96, Täby IS, PB 2.33

Melwin Lycke Holm -04, Kils AIK, PB 2.18

Emil de Maria Peterson -02, Turebergs FK, PB 1.97

Isac Åsbrink -02, Upsala IF, PB 1.86