Kvinnor 150m

Förhandstipset pekar på en duell mellan hemmalöparen Linnéa Frobe (till vänster) och Uppsalas Klara Helander (mitten). Foto: Deca Bild

På dagens kortaste sprintdistans kommer vi få se en oviss fajt om segern där några av Sveriges främsta tjejer från tre olika distanser, 200m, 400m och 400m häck, möts på denna udda distans.

Hemmalöparen Linnéa Frobe, svensk mästarinna på 400m ifjol, kommer få ordentligt motstånd från SM-medaljören på samma distans, Klara Helander. En outsider är unga Esther Sahlqvist, som var i semifinal på Ungdoms OS på 100m häck ifjol. Esther har öppnat säsongen med att sänka perset till 12.02 på 100m vilket ger henne det bästa perset i fältet på den kortaste sprintsträckan. Frågan är, står hon hela distansen ut?

Där bakom finns Jonna Claesson, Spårvägen, och Evelina Hamos, från hemmaklubben, som även de kan vara med och hugga om det om de får en bra start. Jonna och Evelina har även de 400m som specialgren och har visat fin försäsongsform på de kortare sprintdistanserna.

Det inofficella svenska rekordet innehas av Elvira Tanderud från Ullevi FK, som sprang på 17.38 på anrika Slottsskogsvallen i Göteborg för två år sedan.

Startlista:

Linnéa Frobe, Täby IS, SM-guld på 400m

Klara Helander, Upsala IF, SM-brons på 400m

Jonna Claesson, Spårvägens FK, JSM-brons på 400m

Evelina Hamos, Täby IS, USM-fyra på 400m

Esther Sahlqvist, Hammarby IF, semifinalist Ungdoms-OS 100m häck

Ebba Jernmark Burrows, Täby IS, JSM-silver 400m häck