Kvinnor 300m häck

När Vallentunas svenska mästarinna Moa Granat tvingades lämna återbud efter känningar på nordiska mästerskapen för en vecka sedan så kunde vi stryka tankarna på några nya rekord. Men det betydde samtidigt att spänningen om vem som ska ta hem segern steg rejält. Och allt pekar på att det kommer bli hemmalöpare som kommer inneha huvudrollerna.

För 400m häck är en gren med traditioner i Täby och även om klubben har främst meriter på herrsidan (SM-guldvinnaren Oskar Edlund, SM-silvermedaljören William Frobe och flerfaldige SM-medaljören Peter Andersson) så har klubben kanske breddmässigt varit ännu bättre på damsidan. Där har SM-finalisterna avlöst varandra och nu är en ny generation talanger på frammarsch.

Tre TISare får dela på favoritskapet, i form av Maja Sund, Lia Cederberg och Ebba Jernmark Burrows. Ebba är den med mest rutin på långa häcken, med många JSM-medaljer på meritlistan. Att sträckan nu är 300m istället för 400m passar henne dessutom utmärkt. Vassast sprintmeriter har 19-åriga klubbkompisen Lia Cederberg sprungit 400m under 58 sekunder. Hon gör nu en mycket spännande start med häckar. Detsamma gäller Maja Sund, JSM-medaljör ifjol men med sitt huvudfokus på 800m där hon sprungit på 2:09 min. Maja dock med bra ”speed” och god känsla för häckpassager. På förhand känns det helt öppet mellan dessa tre om vem som ska ta hem segern.

Spännande blir det också att se de några år yngre TISarna Emilia Hermansson född 2006, Alice Helge född 2007 och Wilma Beiming Brotte född 2008, som alla tillhör de främsta i grenen i sina respektive åldersklasser.

Startlista

Ebba Jernmark Burrows -00, Täby IS

Lia Cederberg -04, Täby IS

Maja Sund -01, Täby IS

Emilia Hermansson -06, Täby IS

Alice Helge -07, Täby IS

Wilma Beiming Brotte -08, Täby IS

Emma Jäderberg -06, Hanvikens SK

Clara Unnerud Wallhagen -06, Huddinge AIS