Kvinnor 600m

Kvinnornas 600 meter bjuder på dagens främsta toppbredd av ren SM-finalklass, och dessutom på ett flertal Täbylöpare som alla tillhör Sverigeeliten.

Ett visst favoritskap lägger vi på IF Göta Karlstads Lova Perman, som slog igenom med dunder och brak ifjol när hon slog det svenska juniorrekordet inomhus på 800m och fortsatte med att att ta senior SM-medaljer både ute och inne. Lova är en tuff löpare som sprungit snabba tider på både 400m (låga 55) och 800m (2:04) och frågan är om inte 600m kanske är den sträckan som passar henne allra bäst? Enda frågetecknet sätter vi på formen, då hon inte gjorde några tävlingslopp under inomhussäsongen utan nöjde sig med ett par har-jobb.

Klubbkompisen Lovisa Ellström gör även hon en intressant start. Lovisa som sprungit 400m under 56 sekunder har snabbhet nog att kunna utmana om en topp-3-placering, även om hon inte gjort samma tider som övriga tjejer på dubbla distansen.

Den näst mest meriterade löparen i fältet är den stora löpartalangen från Hässelby SK, Lovisa Bivstedt. Lovisa som tog SM-medaljer redan som ungdom har dock haft mycket skadestrul och har ännu inte fått göra sig själv helt rättvisa. Persen skriver vi just nu till låga 56 sekunder på 400m och 2:06 min på 800m och med det senare är hon klar tvåa i fältet.

Bra försäsongsform har Spårvägens Josefin Heier visat, som redan hunnit springa 800m på 2:08 och med det skaffat sig tredje bästa perset i fältet.

Frågan vi med Täbyögon ställer oss är förstås: Kan någon hemmalöpare utmana? Ja kapacitet saknas inte. Mest meriter på 800m ligger hos Greta Graziani som noterat 2:09 som bäst och som varit i ett antal SM-finaler med en femteplats som bäst. Detsamma gäller Lovisa Linde som ju har SM-medaljer på både 400m och 400m häck och som nu gör sin första start på en lite längre distans. Är löpformen där blir även hon farlig. Tredje TISare, Elsa Lennartsson, har gått framåt mycket i vinter men kanske är 600m lite för kort för att hon helt ska kunna hänga med övriga löpare.

Startlista (PB på 800m inom parentes)

Lova Perman, IF Göta, (PB 2:04)

Lovisa Ellström, IF Göta (PB 2:11)

Lovisa Bivstedt, Hässelby SK, (PB 2:06)

Wilma Marcusson, Hässelby SK (PB 2:10)

Greta Graziani, Täby IS (PB 2:09)

Lovisa Linde, Täby IS (PB, N/A)

Elsa Lennartsson, Täby IS (PB 2:17)

Josefine Heier, Spårvägens FK (PB 2:08)

Johanna Bülow, Spårvägens FK (PB 2:12)

Johanna Bülow, Spårvägens FK, (PB 2:12)