Män & Kvinnor, Längdhopp

Herrarnas längdhoppstävling har samlat 7 hoppare som alla har kapacitet att nå en SM-final. Fem av dem har hoppat över 7 meter och längst av alla har faktiskt hemmaklubbens Rickard Willman hoppat med sina 7.31 meter, även om han då tävlade för Västerås. Rickard som kom till Täby ifjol väntar fortfarande på sitt första 7 metershopp för Sällskapet – kanske kan det komma på hemmaplan?

Näst bäst pers innehas av Kvarnsvedens förstaårssenior Noa Skomorowski som hoppade hela 7.29 ifjol när han fortfarande var junior. Bäst form under vårsäsongen har dock Oscar Niklasson från Hanvikens SK visat, som redan har höjt sitt pers till 7.21 meter. Med det får han kanske finna sig i att bära ett visst favoritskap.

Över 7 meter har också Hässelbykillarna Alexander Nyman (7.18) och Linus Jonsson (7.10) hoppat vilket bägge gjorde ifjol. Även dessa kan säkerligen vara med och slåss om segern och kanske kan också unge Oliver Ericsson, född 2006, från Spårvägen utmana. Han har visserligen ”bara” nått 6.87 som längst utomhus men det har han gjort för bara någon vecka sen och han är i stark utveckling. Persat i år har också Wilhelm Eidenstedt från Hässelby gjort, som höjt sig till 6.84 och nu säkerligen är på jakt efter sitt första 7 metershopp.

Ofta räcker 7 meter för final på SM – så kan vi få flera killar över den längden är det riktigt bra klass!

I damernas längd så riktar vi flest blickar mot hemmaklubbens Emelie Eklund. Emelie som ifjol nådde över 6 meter för första gången, om än i för mycket medvind. På meritlistan finns också en SM-final. I år har det dock ”bara” blivit 5.63 som längst men det hoppas hon kunna förbättra på söndag. Det kan komma att krävas om hon ska dra det längsta strået i kampen mot Lina Ånstad från lokalkonkurrenten Tureberg. Lina har visat fin vårform och har kapacitet för längder upp mot 6 meter om hon får allt att stämma. Formstark är även Upsalas Tiffanie Magnusson som redan höjt sitt personbästa i år till 5.78.

Startlista, män längdhopp

Richard Willman, Täby IS

Noa Skomorowski, Kvarnsvedens GoIF

Oscar Niklasson, Hanvikens SK

Linus Jonsson, Hässelby SK

Alexander Nyman, Hässelby SK

Wilhelm Eidenstedt, Hässelby SK

Oliver Ericson, Spårvägens FK

Startlista, kvinnor längdhopp

Emelie Eklund -00, Täby IS

Lina Ånstad -05, Turebergs FK

Tiffanie Magnusson -02, Upsala IF

Mellanie Neudinger Nellmer -05, Bromma IF

Annina Stens -99, Spårvägens FK