Nu blir det Friidrottsgala i Täby!

1 Linnea Frobe 98 Täby IS 56.63 7.00

Nu är det klart att det blir Friidrottsgala på Tibblevallen söndagen den 4 juni! Med lokal prägel men med nationell, och inslag av internationell, toppklass! Tävlingarna pågår mellan kl 16-19 och vi bjuder på fri entré. Detta får du bara inte missa.

Sedan tidigare har vi planerat att arrangera en jubileumsvariant av Täby Open den 4 juni, och nu kan vi bekräfta att det kommer bli en pampig avslutning på tävlingarna.

Gala-delen av tävlingen kommer pågå mellan kl. 16-19 och det kommer förstås vara en viss lokal prägel, med de bästa friidrottarna från Täby, men vi kan redan nu lova att tävlingen kommer hålla högsta nationella klass och dessutom med vissa inslag av internationell nivå. Och eftersom vi firar jubileum så vill vi såklart att så många som möjligt ska kunna komma till festen, och därför bjuder vi er på fri entré!

För att locka den svenska eliten har det tagits till ett intressant knep, nämligen ett grenprogram med udda löpgrenar. Det verkar ha gett avsedd effekt! För även om startlistan ännu är mycket i sin linda, så har vi redan ett antal mycket meriterade namn i anmälningslistorna. Eller vad sägs om:

 • Linnéa Frobe, TIS, svensk mästarinna på 400m inomhus ifjol
 • Sara Winberg, TIS, 10a på Junior VM ifjol i stav
 • Lova Perman, IF Göta Karlstad, svensk mästarinna och svenskt juniorrekord på 800m ifjol
 • Moa Granath, Vallentuna FK, JEM-silver och flerfaldig svensk mästarinna på 400m häck, dessutom svensk juniorrekordhållare
 • Lovisa Linde, TIS, SM-medaljör på 400m och 400m häck och nu första längre loppet (600m) i sin nya spännande satsning på 800m!
 • Maria Södergren, TIS, SM-fyra på 100m häck ifjol
 • Lovisa Bivstedt, Hässelby, tidigare SM-medaljör på 800m
 • Maja Almgren, Täbys snabbaste kvinna och tidigare SM-fyra på 60m
 • Milo Wahlgren, TIS, Täbys snabbaste man och SM-sexa på 100m ifjol
 • Harald Gemmel, TIS, SM-femma i stav ifjol
 • Ludvig All, TIS, SM-finalist på kort häck

Grenprogrammet för kvällen är 150m, 300m, 600m, 1000m, 100mh/110mh, 300mh, höjdhopp, stavhopp och längdhopp. Tävlingen föregås av ungdomstävlingar, samt förtävlingar för seniorer, vilka pågår under hela dagen fram till kl 16.

Fler toppnamn lär dyka upp i listorna när vi närmar oss tävlingsdagen. Så se till att boka in 4 juni för, vad vi hoppas, en härlig sommarkväll på Tibblevallen! Efter 50 år som TIS hemmaarena så är det nu äntligen dags för galapremiär…

Dela inlägget