Mästarmöte på Tibblevallen!

Melwin Lycke Holm, Kils AIK, höjd, regerande svensk mästare. Foto: Deca Bild

Nu står det klart att det blir ett mästarmöte i höjdhopp när Täby Friidrottsgala avgörs på söndag!

Sveriges i särklass två främsta höjdhoppare, Melwin Lycke Holm från Kils AIK och Fabian Delryd från hemmaklubben Täby IS, kommer till Tibblevallen med gryende form och säkerligen med förhoppningar att båda prestera säsongens första hopp över 2.20! Ja för Melwins del skulle det i så fall handla om livets första hopp över den drömgränsen.

Att påpeka att det kan bli en jämn fajt är ett understatement. Just nu är de båda nämligen delade sverigeettor! Fabian efter att ha vunnit en hoppgala i Grekland på 2.18 för en vecka sen, och Melwin efter att ha tagit samma höjd när han vann nordiska mästerskapen i helgen. I SM-sammanhang har de båda dessutom delat på titlarna de senaste åren. Nu kommer de båda till Tibblevallen i bra slag och det borgar för att vi kan få se den jämnaste duellen och den bästa hoppningen mellan två svenskar sedan Thörnblads och Holms dagar!

I horisonten hägrar en plats till Lag-EM, en tävling med många rankingpoäng och av stor vikt om man vill kvala till internationella mästerskap, där bara en svensk blir uttagen. Så det går inte att komma ifrån att det är av viss betydelse vem som hoppar bäst när de bägge möts. Därför känns det extra kittlande att Melwin väljer att komma till Fabians hemmaplan och utmana hemmafavoriten – snacka om tuff inställning!

Men framförallt ser vi fram emot fin höjdhoppning av bägge killarna och som publik hade det ju knappast kunna komma ett bättre besked inför söndagens tävlingar!

Lägg därtill att vi i damtävlingen, som kommer pågå parallellt, kommer få se Vaxholmstjejen Bianca Salming, tävlandes för Turebergs FK! Bianca som redan hoppat 1.84 i år och som har mängder med SM-medaljer på meritlistan både i höjdhopp och i sjukamp. Bianca har sällskap av klubbkompisen Alvah Lind, junioren som gått framåt mycket i år och redan hoppat 1.77.

Se därför till att boka in söndagen den 4 juni! Huvudtävlingarna börjar kl. 16 och kommer man några minuter dessförinnan så hinner man också följa hela inhoppningen för höjdhopparna, då den tävlingen kommer starta kl. 16:20.

Dela inlägget