Sveriges bästa höjdhoppare tävlar hemma på Tibblevallen

Fabian Delryd, Täby IS, flerfaldig SM-guldmedaljör. Foto: Deca Bild

Nu står det klart att de senaste årens främsta höjdhoppare i Sverige, Fabian Delryd, tävlar på Täby Friidrottsgala den 4 juni!

För Fabian är det verkligen ”hemma”. Han är född och uppvuxen i Ella Park, bor i Näsbydal och sedan 8-årsåldern tränandes på Tibblevallen och tävlandes för Täby IS.

Fabian har fina minnen från tävlandet på Tibble eftersom han där gjort sina två högsta tävlingshopp i karriären. Mäktiga 2.33 från Täby Open 2018 och 2.30 på Täbysprinten 2021. Bägge gångerna med god luft till ribban. Bägge gångerna gav det framskjutna placeringar på världsårsbästa. Bägge gångerna lämnade han friidrottspubliken med bestående minnen för livet.

Formen för riktigt dessa höjder har han inte visat än i år, men det är alltid sevärt att se 2.05-långe bjässen Fabian hoppa och klart är att han kommer riktigt laddad till söndagen den 4 juni!

Vi påminner återigen om att det är fri entré, så ta med, barn, barnbarn, faster, morfar osv. och kom och njut av en härlig sommarkväll och fin friidrott på Tibblevallen. Galatävlingen pågår mellan kl. 16-19.

Dela inlägget